Åkra i Kvinnherad ved Åkrafjorden, en sidearm til Hardangerfjorden.
Åkra ved Åkrafjorden, en sidearm til Hardangerfjorden.

Åkra er en liten idyllisk fjord-bygd, som ligger lengst øst i Kvinnherad Kommune,  Sunnhordaland. Åkra er en bygd preget av jordbruk, og man vil kunne komme i tett kontakt med både natur og dyr.

I Åkra finnes det en rekke flotte turmuligheter, enten det er fjellturer eller kortere turer rundt bygda. Bygda har en kirke fra 1735, som ligger majestetisk til et høydedrag mot mektige Åkrafjorden.

Lengst mot havet finner man altså Åkragarden Hytteutleie, som ligger omgitt av frodige bakker, fjord og fjell.

Åkrafjorden

Lyst til å teste fiskelykken? I Åkrafjorden er det svært store sjanser for å fange flere typer fisk, uavhengig av hvilken fiskesort som er din favoritt. Hyttene ligger bokstavlig talt under et kast i fra sjøen, som gir deg en unik opplevelse. Dersom man leier en av hyttene i makrellsesongen, vil det nærmest daglig være mulig til å skue utover de sprellende stimene bare meter fra bryggen.

Det er også båter tilgjengelig i umiddelbar nærhet fra hyttene, som muliggjør det å dra på fisketurer dersom dette er av interesse. Kontakt oss for mer info angående båtene.

Rosendal

I Rosendal finner man kanskje norges minste og eldste slott fra 1665, nemlig Baroniet. Om du er interessert i fjellturer, historie og kunst, er Rosendal noe for deg. Bygda ligger ca. 45 minutters kjøretur fra Åkra, og gjør det til en ypperlig destinasjon for en dagstur.

Fotturer

I rosendal finner man sør-vestlandets mest alpine fjell, Rolsendalaplpene. Her finner du lange tinderekker med stupbratte fjellsider, grønne daler og nakne fjell. I vest ligger Hardangerfjorden og i øst ligger landets tredje største isbre, Folgefonna.

Turmulighetene i området byr på variasjon og spenning. Her finner du fotturer som passer både for barnefamilier til de som søker det mer ekstreme. De mest populære turene er Melderskin (1426 moh) og Malmangernuten (890 moh).

Mer informasjon om turer i området, kan du klikke her. 

Bondhusvatnet

En liten strekning lenger mot Odda fra Rosendal, finner man det majestetiske Bondhusvatnet. Den historiske veien ble bygget i 1863 forå frakte is fra Bondhusbreen ut av fjorden for eksport. Når du har nådd enden av dalen, åpner fjellene seg opp og et krystallblått brevann med Bondhusbreen i det fjerne.

Insta Møsevatnet

Hva med å oppleve krystallklart vann ved foten av Folgefonna? Da er en utflukt til Insta Møsevatnet midt i blinken for deg!
Innerst i Blådalen finner man fantastisk natur, toppet av synet av en av norges største isbreer. Folgefonna strekker seg ned i vannet, og det beste av alt? Det er mulig å kjøre helt opp til isbreen ved Møsavatnet.